Anne Veski: nii koledad me küll välja ei näinud / elu24.ee

10.04.2008

www.elu24.ee
Tekst: Martin Šmutov
Foto: Toomas Huik

Kuu lõpus saab Tallinna linnahallis taas nautida nostalgiakontserti Sotspop, kus noorlauljad esitavad nõukaaegseid poplaule. Lugude kunagised esitajad, kel nüüdsete noortega kokkupuuteid napib, suhtuvad jäljendajaisse erinevalt.


Krõbedaima fraasi pillas Karilin Engelbrechtile ja Helen Teesalule Anne Veski, kes loodab, et lauljad end taas jõledalt riidesse ei pane.

Anne Veski «Roosiaia kuninganna»

Anne Veski
«Roosiaia kuningannaga» meenub mulle, kuidas ma esimest korda salvestasin ja mul oli suur lai kübar peas. Sai kaua mõeldud, mismoodi välja tulla.
«Eilse päevaga» meenub mulle, et see oli selle aja kohta väga hästi salvestatud. «Jätke võtmed väljapoole» lool on väga hea tekst. Mis mul peab seal meenuma? Ma iga päev laulan neid laule.
Sotspoppi ei saa nimetada parodeerimiseks, sest keegi neist artistidest pole parodist. Ma loodan lihtsalt, et nad laulavad neid lugusid hästi, aga selleks ei pea ennast väga jõledalt riidesse panema, nagu nad seda eelmisel korral tegid.
Nii koledad pole me keegi kunagi välja näinud, nii et nad võiksid selles suhtes meisse natuke viisakamalt suhtuda. Need lood on lauldud Eesti popmuusika klassikasse ja neid ei ole mõtet parodeerida, vaid hästi laulda.

——————————-

Pille Pürg
Mäletan, kuidas ma 8-aastasena nägin, kuidas Anne Veski oma kübaraga oli Saaremaal kadakate vahel ja laulis seda «Roosiaeda».
Mulle hakkas Anne tollest ajast nii meeldima, et hakkasin tema järeletegemist proovima. «Jätke võtmed väljapoole» looga meenub, kuidas ta Vitamiiniga laulis ja kuidas rahvas jooksis nende esinemistele tormi. Need on ajatud lood.
Sotspopil püüan olla võimalikult tõetruu. Ega ma Anne jäljendamist peegli ees õppinud pole, loodus on andnud natuke sarnast välimust ja temperamenti.

Artikli leiate siia klikkides >>