2021. aasta “Eestimaa Au ja Uhkus” on Anne Veski

Alates 2015. aastast Barclay de Tolly Sõprade Klubi poolt väljaantava teenetemärgi “Eestimaa Au ja Uhkus” pälvis tänavu Anne Veski.
Teenetemärk anti diivale üle 31. oktoobril 2021 (laupäeva õhtul) toimunud Keila-Joa lossis Shloss Fall. Varem on “Eestimaa Au ja Uhkus” teenetemärgi pälvinud Estonia klaverivabriku omanik Indrek Laul, metsosopran Annely Peebo, sumomaadleja Kaido Höövelson, dirigent Neeme Järvi ja “Teeme Ära” liikumise algataja Rainer Nõlvak.

Statuudi järgi soovib Barclay de Tolly Sõprade Klubi teenetemärgi “Eestimaa Au ja Uhkus” abil tunnustada nii Eesti soost kui mujalt maailmast pärit inimesi, kes on oma mõjusa tegevuse kaudu aidanud kaasa Eesti tuntuse tõstmisele kultuuri, ajaloo, ettevõtluse või mõnes muus valdkonnas.

Kui varem on Barclay de Tolly sõprade pidulik kogunemine toimunud uusaasta balli formaadis, siis seekordne sündmus leidis tulenevalt “olukorrast riigis” aset väikeses ringis, kus lisaks Anne Veskile osales klubi eestseisus. Piduliku õhtu muusikalise osa täitsid viiulimängija Hans Christian Aavik ja pianist ning kammermuusik Karolina Žukova.

Teenetemärgid on klubile valmistanud juveelimaja Tenzo Jewellery House. Barclay de Tolly Sõprade Klubi asutasid 2015. aasta alguses ettevõtjad Andrei Dvorjaninov, Siret Liivamägi, Siim Kabrits, Kristel Meos ja Priit Pihelpuu.

Loe lähemalt >>
Fotod: Erik Riikoja
Allikas: 31.10.2021 Kroonika/Delfi

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga